Tänään oli tosi tylsä päivä ja jotain piti tehdä sen poistamiseksi. Mikäpäs sen mukavampaa kuin leipoa päivän jälkiruoka. Kesken leivonnan tosin piti käyttää luovuutta, kun taas kerran en lukenut ohjetta loppuun asti, vaan aloin vain puuhastella ja kuinka ollakaan kaikki kuivat aineet menivät samaan kulhoon. No googletus avuksi ja ohje rakentui uusiksi ja tuloksena tosi mehevä porkkanakakku. Joskus vain käy näin, että tuntuu, että nyt meni pieleen, mutta lopputulos onkin mitä mahtavin.

Alkuperäinen ohje on Länsi Sanomista vuodelta 2001. Ohjetta muuntelin siis siten, että en vispannut kananmunia ja sokeria keskenään vaahdoksi, vaan sekoittelin nesteet ja kuivat aineet ja yhdistelin ne. Alkuperäisessä ohjeessa ei myöskään ollut suolaa ja kuorrutus oli myös erilainen.

Laitan tähän oman versioni, josta siis tuli tosi mehevä kakku.

Pohja:

2 porkkanaa

2 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 tl soodaa

1 tl kanelia

ripaus suolaa

3 kananmunaa

1 dl sokeria

1 dl öljyä

Ohje: Raasta porkkanat. Sekoita keskenään kuivat aineet. Riko kananmunien rakenne rikki, lisää öljy ja porkkanaraaste. Yhdistä seokset. Voitele haluamasi vuoka. Minä käytin irtopohjavuokaa, halkaisija 18 cm. Kaada taikana vuokaan. Laita paistumaan 175 asteeseen n. 35 min. Minulla kakku oli uunissa tasan 35 min. Kokeile kuitenkin kypsyyttä tikulla ja jos tikkuun ei tartu taikinaa, niin kakku on kypsä.

Jäähdytä kakku, kumoa ja sulata suklaa tai koristele haluamallasi tavalla.

 

 

Porkkanakakku2%20%282%29.jpg

Porkkanakakku%20%282%29.jpg