Nimipäiväni kunniaksi tein eilen tämän täytekakun. Kakun pohjana, reunoilla ja päällä on kääretorttupohja, joita tein kaksi kappaletta. Kääretorttupohjan tein oman ohjeen mukaan. Täytteenä on tuorejuustotäyte, joka ei mennyt ihan ohjeen mukaan, kun lähikaupasta ei löytynyt tarvittavia aineksia. Näin ollen suunnittelin tuorejuustotäytteen itse.

Kääretorttu:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

0,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl perunajauhoja

1 tl leivinjauhetta

 

Täyte:

3 dl kermaa

200 g vaniljatuorejuustoa

0,5 dl sokeria

150 g ranskankermaa

4 liivatetta

100 g valkosuklaata

1 rkl sitruunamehua

Koristele kermalla ja valkosuklaalla.

 

Tee kaksi kääretorttupohjaa. Vaahdota kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin olet sekoittanut leivinjauheen. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille. Paista 225 asteessa noin 8 min.

Kumoa kääretorttulevy sokeroidulle levinpaperille. Ota irtopohjavuoka muotiksi ja tee pohja ja kansi kakkuun. Leikkaa lopuista kääretorttulevyistä vuoan reunaan sopivat palat.

Täyte: Vatkaa kerma kevyeksi vaahdoksi. Lisää tuorejuusto, ranskankerma, sokeri ja sulatettu valkosuklaa. Liuota liivatteet kylmässä vedessä. Kuumenna 1 rkl sitruunamehua, johon liuotat liivatteet. Lisää neste voimakkaasti vatkaten tekemääsi täytteeseen.

Laita irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi ja kokoa kakku. Laita pohja ensin ja sitten vuoraa reunat kääretorttulevyistä leikatuilla palasilla. Lisää täyte ja lopuksi kansi. Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 4 tunniksi.

Irrota kakku irtopohjavuoasta ja laita se tarjoiluvadille. Koristele kakku kermavaahdolla ja lisää raastettua valkosuklaata päälle.

kermainen%20t%C3%A4ytekakku-normal.jpg