Koko Suomi leipoo -ohjelman reseptien kokeilussa vuorossa focaccia. En ole koskaan aiemmin tätä leipää leiponut. Leivästä tuli ihan syötävä, täydellinen olisi ollut, jos pohjasta olisi kuulunut kumea ääni pohjaa kopauttaessa. Eli pidin uunissa muutaman minuutin liian vähän aikaa. Tässä ohjeessa ei ollut ollenkaan uunissa pitoaikaa, mutta muita ohjeita katsoessani paistoajaksi oli määritelty 20 min.

Pohja:

40 g hiivaa

2 tl suolaa

3,5 dl vettä

7 dl vehnäjauhoja

0,5 dl oliiviöljyä

Päälle:

kirsikkatomaatteja

rosmariinia (jätin pois)

hiutalesuolaa

 

Ohje: Lämmitä vesi kädenlämpöiseksi. Lisää suola ja murenna hiiva joukkoon. Minä käytin kuivahiivaa, jonka sekoitin osaan jauhoista ja lisäsin ensin tämän osion veteen. Sen jälkeen lisäsin loput jauhot ja oliiviöljyn. Vaivaa taikinaa n.10 min.Anna taikinan kohota 20 min. Muotoile taikina öljyttyyn vuokaan litteäksi levyksi. Anna kohota vielä 15 min. Koristele tomaateilla, rosmariinilla ja sormisuolalla. Paista 210 asteessa. Minä paistoin 200 asteessa ja 20 min, olisi saanut olla muutaman minuutin kauemmin. Voitele leipä kuumana oliiviöljyllä ja leikkaa paloiksi ja nauti.

focaccia.jpg