Tyttöjen pikkujouluihin tein tämän glögijuustokakun ja ohjetta toivottiin tänne blogiini, joten tässä tämän kakun ohje on. Kakussa maistui kivasti joulu; kaneli, glögi, rommi-rusina.

Pohja:

175 g kaurakeksejä ( joulun makua lisää, jos käytät ruskeita pipareita)

75 g voita tai margariinia

Täyte:

4 liivatelehteä

2 dl kuohukermaa

1 tl piparkakkumaustetta (minä laitoin kanelia)

2 rkl tummaa glögiä (minä en laittanut tummaa, jonka vuoksi kiille jäi vaaleaksi)

2 prk (á 200g maustettua rahkaa rommi-rusina

Kiille:

3 dl tummaa glögiä

2,5 liivatelehteä (minä laitoin 3 kpl, aivan turha puolitella liivatetta)

Pohja: Murkaa keksit ja sulata voi. Yhdistä ja taputtele irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperin päälle. Laita jääkaappiin siksi aikaa, kun valmistat täytteen.

Täyte: Laita täytteen liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Vaahdota kerma ja mausta. Kuumenna glögi kiehuvaksi ja sulata liivatteet siihen. Kaada seos rahkan joukkoon, sekoita. Nostele kermavaahto rahkaseoksen joukkoon. Kaada täyte pohjan päälle ja tasoita. Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia.

Kiille: Laita liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Kuumenna 0,5 dl glögiä kiehuvaksi. Sulata liivatteet siihen. Lisää joukkoon loppu glögi ja kaada hyytyneen täytteen päälle. Anna kiilteen hyytyä jääkaapissa noin 1 tunti. Koriste haluamallasi tavalla tai jätä ilman koristeita.

Tuorejuustokakku%20pikkujoulu-normal.jpg

Hyvin sulautuu glögijuustokakku pöytäliinaan. Koristeet tehty suklaasta.

Täytteen alkuperäinen ohje löytyy: www.valio.fi/joulu