Tänään oli tehokas leivontapäivä. Leipasin sämpylät ja nämä Sara La Fountainin ohjeen mukaiset kaurakeksit, jotka on tehty jonkin verran erilailla kuin yleensä kaurakeksit.Tämä tapa on hieman työläämpi, mutta kyllä työ on sen arvoinen, ainakin minun mielestäni.

Ainekset:

200 g voita

1 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

 

Kuorrute:

100 g sulatettua voita

1,5 dl sokeria

4 dl kaurahiutaleita

Sekoita huoneenlämpöinen voi, sokeri sekä vehnäjauhot käsin hyvin keskenään. Nosta seos uunipellille    ( n. 25x30 cm) leivinpaperin päälle ja painele taikina tasaiseksi levyksi.

Kuorrutetta varten sulata voi, lisää sokeri ja kaurahiutaleet voisulan joukkoon. Sekoita massa ja levitä se tasaisesti taikinan päälle kunnolla käsin painellen, jotta kuorrute on taikinan päällä tiiviisti. Lämmitä uuni 200 asteeseen ja paista keksejä 10-13 min. (Minun uunissani aikaa kului vajaa 20 min.) kunnes ne ovat kullanruskeita. Leikkaa kaurakeksit neliön muotoisiksi paloiksi.

Kaurakeksit säilyvät parhaiten ilmatiiviissä purkissa.

kaurakeksit2-normal.jpgkaurakeksit-normal.jpg

"Hiireet" napanneet omansa...