Ennen Ystävänpäivää mietin, että mitä oikein leipoisin. Aamulehdessä oli 13.2.2014 ko. kakun ohje ja sen sitten tein päivän kunniaksi. Täytekakkuja tehdessä pitää muistaa, että kakku pitää tehdä valmiiksi  täytteiden ja kostutuksen osalta edellisenä päivänä, jotta täytteet ja kostutusneste ehtivät mehevöittää kakun. Söimme tekemääni kakkua samana päivänä, mutta maut eivät tulleet esille kuin vasta seuraavana päivänä.

Sitruunan ja valkosuklaan ystävän kannattaa kokeilla kakkua. Täydellinen makunystyröiden ilotulitus kakku ei mielestäni ole, mutta vaihtelua tämä kakkua toi aiemmin tekemiini täytteisiin. Itsetehty lemon curd -tahna oli hyvää ja sitä jäi vielä ja suunnitelmissa on jo, että käytän sitä muffineihin, jotka kuorrutan valkosuklaalla. Ensin kyllä pitää syödä tämä kakku ja sitten vasta tehdä nuo muffinit.

Kakku:

4 kananmunaa

1,5 dl sokeria

1,5 dl vehnäjauhoja

0,5 dl kaakaojauhetta

1 tl leivinjauhetta

Täyte:

200 g valkosuklaata

2 dl kuohukermaa

150 g maustamatonta tuorejuustoa

1 dl lemon curd -sitruunatahnaa

Kostutus:

0,5 dl siruunamehua

0,5 dl vettä

1 rkl sokeria

Päälle:

100 g  valkosuklaata

1 sitruunan kuori (jätin tämän pois, kun minulla ei ollut luomusitruunaa)

Ohje kakkupohjaan: Vaahdota huoneenlämpöiset kananamunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne kananmuna-sokerivaahtoon varovaisesti. Käytä sekoittamiseen isoa lusikkaa, älä enää mahdollisesti käyttämääsi sähkövatkainta. Kaada taikina voideltuun ja koppujauhotettuun läpimitaltaan noin 22-senttiseen irtopohjavuokaan.( Minä käytin tavallista vuokaa). Paista 175 asteisessa uunissa 25-30 min (Minun uunissani täytekakun pohja vaatii n. 45 min paistoajan), kunnes pohja irtoaa vuoan reunoista. Jäähdytä hieman ja kumoa kakkupohja pois vuoasta.

Täyte: Sulata suklaa mikroaaltouunissa tai vesihauteessa. Vaahdota kerma. Sekoita suklaa ja tuorejuusto keskenään ja lisää seokseen kermavaahto.

Kakun kokoaminen: Halkaise kakkupohja kahdeksi levyksi ja sekoita keskenään kostutusliemen ainekset. Valele alempi pohja puolella kostutusliemestä. Levitä alemman pohjan päälle lemon curd -tahna ja puolet valkosuklaatäytteestä (kannattaa mielestäni laitaa enemmän kuin puolet täytteeksi), Pane päälle toinen kakkulevy ja kostuta se lopulla kostutusliemellä. Levitä päälle loput valkosuklaatäytteestä. Jätä reunat kuorruttamatta.

Koristele kakku valkosuklaarouheella ja raastetulla siruunan kuorella.

Laitan tähän helpon ja nopean lemon curd -tahnan ohjeen, jos et käytä kaupasta saatavaa sitruunatahnaa. Ohjeen löysin www.dansukker.fi -sivustolta.

Ainekset:

2 sitruunaa

4 dl tomusokeria

2 kananmunaa

75 g voita tai margariinia

Raasta pestyjen sitruunoiden keltainen kuoriosa. Halkaise sitruunat ja purista mehut (1 dl). Sekoita kattilassa tomusokeri, sitruunamehu, sitruunan kuoriraaste ja kananmunat. Kuumenna kiehuvaksi sekoitellen ja anna kypsyä hetken aikaa, kunnes seos sakenee. Ota kattila liedeltä ja lisää paloiteltu rasva joukkoon. Sekoita sileäksi. Mikäli et halua, että tahnaan tulee kuoret, niin siivilöi tahna. Kaada puhtaisiin purkkeihin. Tahna säilyy jääkaapissa 2-3 viikkoa.

Lemon curd maistuu paahtoleivän, keksien ja kakkujen kera. Se sopii myös kakkujen ja torttujen täytteeksi sellaisenaan tai tuorejuustoon tai kermavaahtoon sekoitttuna.

valkosuklaa-sitruunakakku-normal.jpg