Kokeilin eilen tehdä Rainbow -sämpyläjauhopussissa olleen ohjeen mukaisia sämpylöitä. Tein taikinan ennen jumpalle lähtöä ja jumppatunnin jälkeen pyörittelin sämpylät. Oli kiva nauttia kahvia ja uunituoretta sämpylää iltapalaksi. Edelleenkään nämäkään sämpylät eivät ole sellaisia, joiden ohjetta yritän hakea, mutta kokelemisen arvoisia kuitenkin.

Puolitin ohjeen, koska kokeilusta oli jälleen kysymys. Laitoin aluksi 6 dl sämpyläjauhoja, mutta taikina oli sen jälkeen vielä liian löysää, joten lisäsin lopuksi vehäjauhoja, kunnes olin tyytyväinen taikinaan.

Taikina 24 kpl:

5 dl vettä tai maitoa (minä käytin rasvatonta maitoa)

50 g hiivaa

2 tl suolaa

2 rkl siirappia

0,5 dl öljyä

12-13 dl sämpyläjauhoja

 

Lämmitä neste kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää suola ja siirappi. Lisää puolet jauhoista ja vatkaa seosta voimakkaasti. Lisää loput jauhot vähitellen ja viimeisenä öljy. Peitä taikinakulho liinalla ja anna taikinan kohota lämpimässä paikassa kaksinkertaiseksi.

Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä sämpylät. Nostata sämpylät hyvin pellillä leivinpaperin päällä liinalla peiteltynä.

Paista 225 asteessa uunin keskitasaolla 12-15 min. (Minun uunissani 9 min ja sämpylät olivat tosi tarkasti paistettuja eli kannattaa tarkkailla kypsymistä).

Sämpyläpussin kyljessä oli vielä vinkki:

Porkkanasämpylät: Lisää sämpylätaikinaan 3 dl porkkanaraastetta ja 1 dl jauhoja. Valmista muuten ohjeen mukaisesti.

s%C3%A4mpyl%C3%A4jauhoista%20tehdyt%20s%