Olen innostunut kokeilemaan kondensoitua maitoa leivonnaisissa. Tänään kehittelin oman tuorejuustokakun silmälle pitäen tulevia yo-juhlia, joihin olen saanut kunnian tehdä tuorejuustokakkuja. Tältä pohjalta lähdin kokeilemaan...

Pohja:

300 g Digestive -keksejä

150 g margariinia

Täyte:

1 prk kondensoitua maitoa

1 prk lime-valkosuklaarahka

2 dl kermaa

3/4 dl sitruunan mehua

5 liivatetta

 

1. Sulata rasva. Murskaa keksit. Sekoita rasva ja keksit massaksi. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Levitä keksimassa pohjalle ja hieman vuoan reunoille.

2. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

3. Vatkaa kermaa löysäksi vaahdoksi, lisää vaahtoon rahka vatkaten, lisää kondensoitu maito vatkaten ja osa sitruunamehusta vatkaten.

4. Kiehauta sitruunan mehu (n. 1-2 rkl)  ja sulata liivatteet nesteeseen.

5. Lisää liivatteet vatkaten täytteeseen.

6. Levitä täyte keksipohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään 4 tunniksi.

Merjan%20kehittelem%C3%A4%20tuorejuustok