Näitä torttuja tein Koko Suomi leipoo -ohjelman mukaisella reseptillä. Tosin hieman mukailin ja jätin punssin pois ja korvasin sen vadelmamehulla. Samoin mantelijauhojen ja korppujauhojen määriä muutin siten, että sain koko mantelijauhopussin taikinaan.Ohjeen mukaisesti torttuja pitäisi tulla 16 kpl, mutta minulle tuli 12 kpl, kun käytin muffinivuokaa.

Taikina:

200 g voita

40 g sokeria

70 g fariinisokeria

100 g kananmunia (laitoin kaksi, joiden paino oli n. 130 g)

100 g kermaa

200 g vehnäjauhoja

70 g mantelijauhoja (laitoin 80 g eli pussillisen)

70 g korppujauhoja (laitoin 60 g)

5 g leivinjauhetta

5 g kardemummaa (laitoin hyppysellisen vähemmän)

Lisäksi:

vadelmahilloa

tomusokerikuorrutus

Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.(Minä lisään 1 rkl jauhoseosta per kananmuna; tämä keino estää taikinan juoksettumisen). Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Annostele taikina muffininivuokiin tai omiin runeberginvuokiin. Paista uunissa 200 astetta 15-20 min. Kostusta tortut paiston jälkeen punssi-sokerivesiseoksella.(Minä kostutin vadelmamehulla pullasudilla tupsutellen mehua sekä pohjaan että päällisosaan. Ohjelmassa kilpailijat kastoivat koko tortun punssisokeriseokseen). Koristele vadelmahillolla ja tomusokerivesikuorrutteella.

runebergin%20tortut-normal.jpg