Näitä torttuja tein Koko Suomi leipoo -ohjelman mukaisella reseptillä. Tosin hieman mukailin ja jätin punssin pois ja korvasin sen vadelmamehulla. Samoin mantelijauhojen ja korppujauhojen määriä muutin siten, että sain koko mantelijauhopussin taikinaan.Ohjeen mukaisesti torttuja pitäisi tulla 16 kpl, mutta minulle tuli 12 kpl, kun käytin muffinivuokaa.
Taikina:
200 g voita
40 g sokeria
70 g fariinisokeria
100 g kananmunia (laitoin kaksi, joiden paino oli n. 130 g)
100 g kermaa
200 g vehnäjauhoja
70 g mantelijauhoja (laitoin 80 g eli pussillisen)
70 g korppujauhoja (laitoin 60 g)
5 g leivinjauhetta
5 g kardemummaa (laitoin hyppysellisen vähemmän)
Lisäksi:
vadelmahilloa
tomusokerikuorrutus
Vaahdota voi ja sokerit. Lisää munat yksitellen.(Minä lisään 1 rkl jauhoseosta per kananmuna; tämä keino estää taikinan juoksettumisen). Yhdistä kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan vuorotellen kerman kanssa. Annostele taikina muffininivuokiin tai omiin runeberginvuokiin. Paista uunissa 200 astetta 15-20 min. Kostusta tortut paiston jälkeen punssi-sokerivesiseoksella.(Minä kostutin vadelmamehulla pullasudilla tupsutellen mehua sekä pohjaan että päällisosaan. Ohjelmassa kilpailijat kastoivat koko tortun punssisokeriseokseen). Koristele vadelmahillolla ja tomusokerivesikuorrutteella.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.