Tänään tein appelsiinisestä juustokakusta sitruunaisen muunnelman. Meitä oli kolme maistelijaa ja kaikki pidimme tästä juustokakusta, joten tässä tämä ohje:

Pohja:

150 g keksejä (minä käytin Digestive-keksejä)

100 g margariinia

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuusto

150 g ranskankermaa

1 dl sokeria

3 kananmunaa

2 tl vaniljasokeria

2 rkl perunajauhoja (lisäsin siivilän lävitse seokseen)

1 tl sitruunan raastettua kuorta

0,5 dl sitruunan mehua

Laita uuni lämpenemään 175 asteeseen ja tee sillä aikaa pohja. Sulaa margariini ja murskaa keksit. Yhdistä aineet ja painele seos irtopohjavuoan pohjalle ja paista uunissa 5 min.Valmista sillä välin täyte. Notkista tuorejuusto ja lisää joukkoon muut aineet. Minä käytin sekoittamisessa sähkövatkainta. Kannattaa sekoittaa lopuksi vielä isolla lusikalla tai nuolialla varmistaen, että ainekset ovat sekoittuneet. Kaada seos esipaistetun pohjan päälle ja laita uuniin 50 minuutiksi.

Anna jåähtyä hyvin ennen vuoasta irrottamista. Maku vain paranee seuraavana päivänä.

sitruunainen%20juustokakku-normal.jpg