Tänään jatkoin sämpylöiden leivontaprojektiani. Jälleen tuli hieman erilaisia sämpylöitä, kun vaihdoin ruisjauhot ruisrouheeksi.Yksi maistelijoista tosin oli sitä mieltä, että sämpylöiden kuori oli kovaa, joka otti ikävästi kitalakeen. Minä en tällaista seikkaa huomannut.

Taikina:

3 dl vettä

puolet kuivahiivapussista

1 tl suolaa

2 rkl siirappia

0,25 dl rypsiöljyä

1,5 dl kaurahiutaleita

1,5 dl ruisrouhetta

n. 3,5 dl vehnäjauhoja

 

Ohje: Lämmitä vesi. Laita taikinakulhoon siirappi, hiutaleet, rouheet ja kuivahiiva ja kaada vesi päälle. Anna tekeytyä kunnes taikina kuplii n. 15 min. Lisää osa vehnäjauhoista, lisää öljy ja loput venhäjauhoista. Lisää venhäjauhoja sen verran, että taikina juuri ja juuri irtoaa taikinankulhon reunoista. Tarkoitus kuitenkin, että saat pyöriteltyä taikinan sämpylöiksi. Kohota n. 15 min lämpimässä paikassa leivinliinalla peitettynä. Paista kiertoilmauunissa 200 asteessa n. 15 min.

ruisrouhe-kaurahiutales%C3%A4mpyl%C3%A4t