Muutama vuosi sitten nappasin tämän tuorejuustokakun ohjeen ohjelmasta "Neljän tähden illallinen". Ohjetta olen tosin hieman muutellut mieleisekseni. Alkuperäisessä ohjeessa oli pohjassa 10 Digestive-keksiä, 50 g voita ja 2 rkl sokeria. Itse täytteessä oli alkuperin 2 dl kuohukermaa ja 1rkl vaniljasokeria

 

Pohja:

210 g Digestive -keksejä

85 g voita tai margariinia

 

Tuorejuustotäyte:

1 dl Baileys-likööriä

400 g maustamatonta tuorejuustoa

2,5 dl kermaa, ei mielellään kuohukermaa

160 g tomusokeria

1 tl vaniljasokeria

3 liivatetta

 

Sulata voi. Murskaa keksit. Sekoita sulatettu voi ja keksit. Painele seos irtopohjavuokaan, jonka pohjalla on leivinpaperi. Laita jääkaappiin.Vatkaa kerma vaahdoksi, lisää tuorejuusto ja tomusokeri ja vaniljasokeri. Laita tässä vaiheessa liivatteet likoamaan kylmään veteen n. 5 min. Laita noin 2 rkl likööriä kiehumaan, sulata liivatteet kuumaan likööriin ja yhdistä kylmään likööriin. Lisää Bailys-liivateseos ohuena nauhana tuorejuustotäytteen joukkoon samalla voimakkaasti vatkaten.

Ota keksipohja jääkaapista ja kaada tuorejuustotäyte keksipohjan päälle. Tasoita ja laita hyytymään jääkaappiin mielellään seuraavaan päivään. Koristele pinta halutessasi suklaarouheella ennen tarjoilua.

baileys%20kakku.jpg