Meillä syödään nykyisin paljon banaaneja, mutta toisinaan banaanit ja syöjät eivät pysy samassa rytmissä ja tummuneita banaaneja jää lautaselle. Näin ollen hain tänään eri blogeista hyvää banaanikakun ohjetta. En ole oikein onnistunut leivonnaisten kanssa, joissa yhtenä ainesosana on banaani, mutta tänään mielestäni onnistuin enemmän kuin hyvin.

www.hellapoliisi.fi -sivustolta löysin tämän banaanikakun ohjeen. Koska sivuston kirjoittaja totesi, että tämän kakun voisi nimetä melkeni maailman parhaaksi banaanikakuksi, niin olihan sitä sitten kokeiltava. Minua hieman mietitytti kakun paistolämpötila, mutta aivan turhaan, kakusta tuli todella mehevä ja maukas. Ehdottomasti olen "hellapoliisin" kanssa samaa mieltä, että kakku on kokeilemisen arvoinen. Jos sinulla on kaapissa leivonnan perusainekset ja pari tummunutta banaania, niin ehdottomasti kannattaa leipoa tämä kakku.

Ainekset:

100 g margariinia (minä käytin voita)

3 dl sokeria

2 kananmunaa

3 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1 tl soodaa

0,5 dl kermaa

2 banaania

 

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi.(En tiedä mikä oli vikana, kun vatkasin voita ja sokeria, niin vaahdoksi muuttuminen kestä normaalia paljon kauemmin).Lisää kananmunat yksitellen hyvin vatkaten joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet, sitten vielä muussatut banaanit ja kerma.(Minä vatkasin kerman ensin ja sitten muussatut banaanin sekoitin nuolijan kanssa taikinaan). Paista voidellussa ja jauhotetussa kakkuvuoassa 150 astessa noin 1 h.

banaanikakku-normal.jpg