Jääkaapissa on ollut jo pitemmän aikaa suklaalevy ja tänään viimein puolet siitä löysi tiensä näihin suklaapikkuleipiin. Pikkuleivistä ei kyllä tullut ollenkaan sellaisia ulkomuodoltaan kuin mitä ne olivat blogissa, josta ohjeen bongasin. Mieheni ja poikani ja myös minä itse pidin mausta ja  poikani vielä totesi: "Nämä ovat pirun hyviä." Näin ollen eivät nämä voi olla huonoja, vaikka ulkonäkö ehkä voisi antaa niin ymmärtää. Pikkuleivistä piti tulla mureita, mutta minun yksilöistäni tuli mureita reunoilta ja pehmeitä keskeltä.

Pohtiessani, että minkähän takia minun kekseistä tuli sellaisia kuin tuli, niin tulin siihen johtopäätökseen, että vaikka laitoin ohjeen mukaisen vehnäjauhomäärän,niin vehnäjauhoja olisi pitänyt laittaa enemmän. Olenkin tullut sellaiseen johtopäätöksen tässä puuhastellessani, että ohjeissa jauhot ja sokerit pitäisi ilmoittaa grammoina.

Taikina:

75 g pehmeää voita / margariinia

1 1/4 dl sokeria

3/4 dl fariinisokeria (intiaanisokeria,muscovadosokeria)

1 kananmuna

2,5 dl vehnäjauhoja

1 tl vaniljasokeria

1/2 tl ruokasoodaa

1/2 tl suolaa

100 g sulkaaruohetta (reilun kokoisia palasia)

Sekoita huoneenlämpöinen rasva ja sokeri keskenään. Lisää fariinisokeri ja kananmuna, vatkaa.

Sekoita suola, ruokasooda ja vaniljasokeria vehnäjauhoihin ja lisää seos taikinaan. Taikinan pitäisi olla aika kiinteää ja murenevaa.(Tässä kohden minun taikina taisi olla liian löysää ja tässä kohden olisi ehkä pitänyt lisätä jauhoja).Lisää suklaa.

Ota kukkurallinen ruokalusikallinen taikinaa ja muovaa siitä käsillä noin limetin kokoisia palleroita.

Jätä 7-8 cm tilaa palleroiden välille pellillä. Paista kullanruskeiksi n.7-9 min 175 asteessa (kiertoilmauunissa 160 asteessa).

Jäähdytä.

suklaapiparit-normal.jpg

Pikkuleivät säilyvät ohjeen mukaan rapeina ja mehukkaina ilmatiivissä rasiassa.

Ohjeen löysin: www.matkanvarrelta-nina.blogspot.net

Tein tänään uuden taikinan ja lisäsin ohjeen mukaiseen vehnäjauhomäärään 1 dl:n eli jauhojen määräksi 3,5 dl ja nyt pikkuleivät muistuttivat paljon enemmän pikkuleipiä, jotka olivat blogissa, josta löysin ohjeen.

Mehev%C3%A4t%20suklaapikkuleiv%C3%A4t-no

Olisi mukava saada kommenttia, jos kokeilet näitä pikkuleipiä, että kuinka sinun puuhastelujen kanssa kävi.