Is%C3%A4np%C3%A4iv%C3%A4kakku-normal.jpg

Oheinen kakku on nyt maisteltu ja täyte on useammankin mielestä hyvä, joten laitan ko. täytteen ohjeen tähän. Itse kakkupohjan leivoin "kaikkea yhtä paljon" kakkuohjeen mukaan, jota hieman olen muuttanut eli vehnäjauhoja hieman enemmän kuin kananmunia ja sokeria.

Mustaherukka-jogurttitäyte:

4 liivatelehteä

200 g (n. 4 dl) mustaherukoita

2 tlk (á 2 dl) vispikermaa

2 dl turkkilaista jogurttia, rasvaa 10 % (minä käytin bulgarian jogurttia)

3/4 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

1/2 dl + 2 rkl mustaherukkamehua

Upota liivatteet pehmenemään kylmään veteen. Soseuta mustaherukat sauvasekoittimella. Vaahdota kerma. Sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri, mustaherukkasose ja -mehu. Kuumenna kattilassa 2 rkl mustaherukkamehua ja lisää vedestä puristetut liivatteet. Älä keitä. Jäähdytä hetki sekoittaen. Kaada liivateseos ohuena nauhan jogurttiseokseen hyvin sekoittaen. Siirrä täytehyytelö hetkeksi jääkaappiin hyytymään ennen kakun väliin laittamista. Anna hyytyä muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Ohje löytyy: www.pirkka.fi / mustaherukka-jogurttikakku