Tällä K Ruoka -lehden ohjeella tuli kyllä kaikkien aikojen paras torrtu. Pohja oli tosi mehevä ja maistuva. Mielestäni mikään ei estä käyttämästä tätä myös perinteisiin Runebergin torttuihin.

150 g margariinia ( minä suosin nykyisin voita)

1,5 dl sokeria

2 kananmunaa

1,5 dl vehnäjauhoja

1 dl keksinmuruja ( kaurakeksit)

1 dl mantelijauhetta

1,5 tl leivinjauhetta

1 tl vanilliinisokeria

0,75 dl maitoa

2-3 tippaa karvasmanteliaromia

 

Täytteeksi ja koristeeksi:

n. 3 dl vadelmahilloa (väitän, että vähempikin määrä riittää, niin ei tule liian makea)

1 dl tomusokeria

1 rkl vettä

Ohje: Vaahdota huoneenlämpöonen rasva ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Minä lisään aina yhden ruokalusikallisen jauhoja, niin ei juoksetu niin helposti. Sekoita jauhot, keksimurut, mantelijauhe, leivinjauhe ja vanilliinisokeri keskenään. Lisää jauhoseos maidon ja karvasmanteliaromin kanssa taikinaan.Sekoita taikina tasaiseksi.

Kiinnitä leivinpaperi irtopohjavuoan ( halkaisija 22-24 cm) pohjan ja reunan väliin. Voitele reunat ja levitä taikina vuokaan.

Paista 200 asteisessa uunissa n. 25 min uunin alimmalla tasolla. Irrota jäähtynyt kakku vuoasta ja koristele vadelmahillolla ja sokerivesikuorrutteella kuten koristelisit perinteiset tortutkin.

Runebergin%20torttu1%20-%20Copy.jpg