Jääkaapissa muutama omena, joita kukaan ei taida syödä. Joten ei auta muu kuin miettiä, että miten hyodyntää omenat, ettei tarvitse heittää pois. Nettiä selaamalla ja kerättyjä ohjeita lukemalla syntyi ajatus näistä omenaisista muffineista. Nämä muffinit olivat syötävän hyviä. Kannattaa ehdottomasti kokeilla, jos pidät omenasta ja kaurasta.
Taikina:
3,5 dl vehnäjauhoja
2 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria / vanilliinisokeria
1 dl appelsiinimehua
2 kananmunaa
100 g voita tai margariinia
2 dl omenaraastetta, joukkoon 1 tl kanelia ja 1 rkl fariinisokeria
Päälle
kaurainen muruseos:
75 g margariinia
0,5 dl sokeria
2 dl kaurahiutaleita
2 rkl vehnäjauhoja
Taikinan valmistus:
Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää neste, kananmunat sekä sulatettu voi. Lisää lopuksi maustettu omenaraaste. Jaa taikina muffinivuokiin (minulla muffinivuoka 12 muffinikololla) ja tee muruseos päälle.
Muruseosta varten sulata voi ja lisää joukkoon sokeri, kaurahiutaleet ja venhäjauhot. Laita jokaisen muffinin päälle vajaa 1 rkl muruseosta.Muruseokseen ohjeen löysin www.vaaleanpunainennonparelli.com
Paista 200 asteessa 15-25 min. Minun uunissani aikaa kului 25 min. Muista jälleen, että uunit ovat erilaisia, joten paistoaika määräytyy oman uunisi tehokkuuden mukaan.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.